Меню
Достъп за членове
BOOK NOW

Игрище и дизайн

Безкрайна морска гледка от височина 200 метра към забележителния и многообразен черноморски залив от Нос Калиакра до Нос Галата - това е Блексирама, първото шампионатно сигничър голф игрище в България – 18 дупки, Пар 72, 6648 метра дължина и първият завършен проект на Гари Плеър в Източна Европа.

От равнинен терен е създадено на върха на скалите великолепно класическо линкс голф игрище с отношение към всеки един от феъруейте и с гринове, които често превишават стандартния размер. Цялостният дизайн е разработен  с акцент върху играча, като това му осигурява максимален шанс за добър раунд на професионално голф игрище от най-висок клас, където вятърът, както е характерно за крайбрежието, почти винаги е фактор, който трябва да се вземе предвид.
 
Игрището е отличено с престижната награда в международната категория за "Най-добро ново голф игрище на 2009 година" на списание Golf Inc. и съдбата му е да бъде изследвано и да разкрива красотата на играта.

Дизайн Gary Player
Персоналното участие на Гари Плеър както в дизайна, така и в маркетинговия процес, заедно с репутацията и познаваемостта на марката „Gary Player“, добавят важна стойност към всички аспекти на този проект.

„Играейки професионален голф през последните 50 години, посетих и изучих почти всички от най-великолепните световни голф игрища и бях късметлия да приложа моя опит при дизайна на повече от 200 игрища по света. Дизайнът на едно голф игрище е далеч по-сложен процес, отколкото повечето  хора могат да си представят, защото изисква не само разбиране на играта, но и много проницателност и добре направено планиране. До голяма степен топографията на земята, по която се работи определя разположението на бъдещото игрище и във тази връзка моята цел е винаги да работя колкото е възможно повече с естествената топография, околна среда и особености на терена.“

Ние популяризираме философия на дизайн, която се основава върху  комбинацията на модерна технология и традиционни проектантски принципи.
Във всеки отделен случай се стремим да направим игрища, които са уникални, така че всеки голф играч, който приключва раунда си е имал едно много положително преживяване.

Проницателността в дизайна е най-важна. Голф играчът не трябва единствено да вижда всичките неудобства на терена, но и да се наслаждава на различните  изгледи, които топографията предлага. В тази връзка ориентацията на дупката е важна не само, за да се избегне директното слънце в очите на голф играча, но и за да създаде интересни и красиви сенки.

Галерия Phototourscript