Меню
Достъп за членове
BOOK NOW

Кулинарният екип на BlackSeaRama участва в 11то издание на Националната Кулинарна купа на България

Кулинарният екип на BlackSeaRama  взе участие в единадесетото издание на Националната Кулинарна купа на България 2018, което се проведе в Пловдивския панаир. Над 130 майстор готвачи от страната и чужбина премериха сили в най-престижното кулинарно събитие у нас.

В категория Готвач на годината, състезанието имаше тема "Модерна класика – Българска история“. В отборната битка, темата беше "Иновация – трактовка на популярни френски ястия“. Тристепенното меню даде поле на изява на отборите да покажат умения в приготвяне на супа от трюфели, основно от пъдпъдък, грозде и коняк и десерт лимонов тарт с меренг.

Категорията сладкар на годината имаше за тема "България-Люлка на цивилизацията, Тракийско златно съкровище". Участниците в първия кръг на надпреварата създадоха скулптури – шедьоври от шоколад.  Българската традиция беше основен акцент на втория кръг на сладкото състезание. В него участниците мериха сили в тема Българска роза.

Кулинарна купа на България се организира от Българската Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ) с председател Андрей Стоилов. Участниците от Национална кулинарна купа на България печелят десетки медали от състезания по цял свят. Сред лицата на БАПГ са някои от най-утвърдените и популярни български шеф-готвачи като Иван Манчев, Андре Токев, Димо Димов и Николай Боруков.

Събитието се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), заедно с Министерството на образованието и науката и Съвета по туризъм в Пловдив.
Освен за „Готвач на България“ имаше надпревара за „Кулинарен отбор на България“, „Сладкар на България“ и „Пицар на годината“.
Отборът на BlackSeaRama Golf & Villas беше представен от Енчо Добревски, Ирина Димитрова и Стоян Татарлиев.

Галерия