Меню
Достъп за членове
BOOK NOW

10-и юбилеен голф турнир BlackSeaRama Vivacom Pro-Am 2018

За десета поредна година, от 11-и до 13-и юли, на северното Черноморие се проведе международният голф турнир BlackSeaRama Vivacom Pro-Am 2018. В юбилейното издание се включиха 32 отбора, сформирани от трима аматьори и един професионален голф играч. Турнирът се организира съвместно с Европейската професионална голф асоциация ( PGAs of Europe) и е едно от най-важните събития в голф календара на България. 

Професионални голф играчи  от цял свят (България, Германия, Англия, Италия, Франция, Швеция, Словакия, Гърция, Румъния, Турция, Израел, САЩ) се състезаваха за награден фонд от 32 000 евро.  В типично джентълменската надпревара, за първи път в историята на турнира, се включи жена професионалист - Ноеми Мартин, участник в LADIES EUROPEAN TOUR.

В два турнирни дни, 128 участника изиграха 36 шампионатни дупки на игрищата Lighthouse и Thracian Cliffs, част от голф дестинацията Кейп Калиакра. Поради силна гръмотевична буря на фаталния петък 13-ти, третият кръг на голф игрище BlackSeaRama беше отменен и професионалистите нямаха възможност да се състезават за наградата за HOLE-IN-ONE - автомобил BMW 320d xDrive Gran Turismo, осигурен от М Кар Варна.

Асаф Коен, ПГА на Израел спечели първото място с 9 под ПАР и краен резултат от 134 точки.

"Много съм щастлив, че спечелих, това е много специална награда за мен! Бях много близо до победата в последния Про-Ам, в който участвах, но загубих в плейофите, затова съм много щастлив, че спечелих тази седмица", каза Коен.

"Беше страхотна седмица, имах невероятна група, съотборниците ми играха добре и се забавляваха. BlackSeaRama, ПГА на Европа и целия персонал се представиха страхотно - това място е невероятно ... и със сигурност ще дойда тук отново през следващата година."

Второто място зае Крисантос Дякоу (ПГА на Гърция), който завърши с 6 под пар и общ резултат  от двата рунда – 137. Ако атмосферните условия не му бяха попречили, Дякоу можеше да атакува във финалния кръг:

"Почувствах, че наистина имам шанс, играх с две под  ПАР на първите пет дупки, но за съжаление времето не ни позволи да завършим - но това е голф", каза професионалистът от Коста Наварино.

"Не съм бил често в тази позиция, затова съм доволен от това как се справих с напрежението. Искам да поздравя Асаф за първата му победа, той се представи много добре. Хората трябва да участват на този Про-Ам - това е чудесно място за игра и аз очаквам с нетърпение да дойда отново през следващата година."

ПГА на Италия Крейг Уилямс изигра два стабилни кръга и завърши с три под пар и общ резултат от 140 точки, но за съжаление нямаше възможност да изпревари тази позиция в последните 18 дупки.

В отборната надпревара, първото място с 176 точки спечели тимът на ПГ на Турция Хакан Ямач и аматьорите Богдан Жигман, Каталина Жигман и Кенан Гюнгур, които получиха специални награди от Виваком.

Второ място с 173 точки зае отборът на ПГА на Испания Питър Густафсон и аматьорите Андон Тушев, Любомир Тушев и Германа Иванова.

Трети с 171 точки се нареди отборът на ПГА на Англия и Ирландия Джонатън Грогън и аматьорите Майкъл Гюске, Гюнтер Коринт и Георги Кръстев.

По време на церемонията по награждаване г-н Марко Стойчев, Зам. изпълнителен директор на BlackSeaRama Golf & Villas, получи грамота от Европейската професионална голф асоциация за юбилейното десето издание на голф турнир BlackSeaRama Vivacom Pro-Am.

Галерия