Крайбрежието

Източният български бряг е окъпан от Черно море – 380 км. невероятна плажна ивица, спокойно и безопасно море, чиста вода и здравословен въздух, фин златист пясък и естествени дюни. Всяка година българското черноморско крайбрежие е магнит за милиони български и чуждестранни посетители. Приветливият климат от края на Май до края на Септември със среди температури на въздуха 26 по Целзий ( 78.8 по Фаренхайт ) и температура на морската вода 25 по Целзий ( 77 по Фаренхайт ), плажовете с фин златист пясък и модерните курорти стават все по-популярни с всяка година. Черноморското крайбрежие е също така една от най-добрите Спа райони в страната, където комбинацията на морски климат, минерални бани, горещи извори и лековита кал се добавят към възможностите  за ваканционна наслада.

БАЛЧИК
 
Балчик е древен 2,600 годишен град, който някога е бил Гръцко-Византийска крепост. 
Той е малък, романтичен български крайморски град, разположен на брега на Черно море. Градът е привлекателен за туристи тъй като неговата антична атмосфера е запазена през вековете и до днес. Интересно е да се разхождаш и наблюдаваш квартал Тартар с калдъръмените улици и къщи, направени от камък и кирпич. Старият дворец, построен през 1924 по молба на румънската кралица Мария, се намира в средата на богата ботаническа градина.

АЛБЕНА
 
Курорт Албена  има 7 километра дълга и 150 метра широка плажна ивица, която се разпростира в живописен залив, заобиколен от великолепна зеленина и климат, който е перфектен за спортове на открито. Албена разполага с повече от 100 заведения за обществено хранене, които да задоволят  голямото разнообразие от вкусове и цени , вариращи от първокласни ресторанти до заведения за бързо хранене, уютни малки локали на самия бряг, барове и дискотеки, механи и заведения с фолк стил .
 
ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ
 
Един от най-големите туристически комплекси  на северното крайбрежие, Златни пясъци е известен със своите лечебн , топли минерални извори както и със красивата 4 километрова ивица от фин златист пясък. Златни пясъци предлагат на цялото семейство идеални условия за ваканция с много забавления, спортни активности, топла и чиста морска вода, целогодишно отворени луксозни хотели и вили, ресторанти, барове и спа процедури.

ВАРНА
 
Варна е известна като морската столица на България и „перлата на Черноморието“.
Градът е разположен амфитеатрално по протежението на Варненския залив и освен, че е популярен летен курорт, той си съперничи с основните градове София и Пловдив със своето изобилие от музеи, художествени галерии, исторически сгради и културни развлечения и като такъв е целогодишна туристическа дестинация.