За България

България се намира на кръстопътя на Европа и Азия, в самата вътрешност на Балканите.
България прилича на умален в миниатюра континент поради разнообразния релеф и забележително творение на природата. 
Разположена в североизточната част на Балканския полуостров, България се гордее с вълнуваща 1300 годишна история и в продължение на векове страната е била важен кръстопът между Европа и Азия.
 
България е богата на красиви разнообразни пейзажи и е пълна с изненади, с дълги пясъчни плажове, зелени плодородни долини, диви планински области, реки, проломи и натурални извори.
Летата са дълги и топли с богати цветове и аромати на полетата и реколтите на органични плодове и зеленчуци.
Плажовете са обширни и заобиколени от скални пещери и тесни заливи, заграждащи идилично спокойните води на Черно море. Зимите изобилстват на дълбок естествен сняг, превръщайки я в приказна страна за зимни ски ваканции в планините, почивка край пламтящия огън или разходка из заснежените борови гори.
 
България е едно интересно и интригуващо преживяване за всеки: за тези, които обичат топлото южно море или покритите със сняг склонове; за тези, които искат да се запознаят с нейната културни и исторически паметници или за онези, които желаят да се насладят на уникалния й и пъстър фолклор.Младите хора любители на спорта, фамилии с деца, възрастни хора както и всеки, които търси  безгрижна почивка - всички те могат да открият активности, които да отговарят на нуждите им.
Накратко България има по нещо за всеки под формата на целогодишно девствено място за забавление, готово да бъде открито от онези от Вас с приключенски дух, които не искат да се отклонят прекалено далеч от пъпа на централна Европа.
 
Население: 7 364 570 жители
Площ: 111,000 кв. м
Столица: София ( население 1.5 милиона )
Големи градове: Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас
Религия: Източна Православна . Българската църка е автономна и е оглавена от Патриарх.
Държавно управление: България е парламентарна република
Напрежение: 220 волта
Валута: Български лев, фиксиран към  Евро ( 1 Евро = 1.95 Лева )